Оферта от

За 24 Май в Будапеща! 3 нощувки със закуски и една вечеря, плюс транспорт, от Селена Тур

Цена: 100.00 лв.
Реална цена: 219.00 лв.
Спестявате: 119.00 лв.
000000
Направете си една чудна екскурзия до Будапеща през празничния месец Май и разгледайте красивите забележителности - с ваучер за Селена Тур!

Екскурзия до Будапеща на 24 - 27 Май, с 3 нощувки със закуски и 1 вечеря, плюс транспорт - за 219лв на човек.


Офертата включва:
• транспорт от София с лицензиран и категоризиран автобус;
• пътни такси и паркинги;
• 3 нощувки със закуски в хотел 2/3* в Будапеща;
• 1 вечеря в хотела;
• панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод на български език;
• туристическа медицинска застраховка;
• разглеждане на крепостта и свободно време в Нови Сад;
• водач - екскурзовод от туроператора.

Офертата не включва:
• екскурзия до Естергом, Вишеград и Сентендре покрай река Дунав - 20 евро (не включва входните такси, при минимум 25 туристи);
• входни такси за посещаваните обекти - около 20 евро (Рибарските кули, Музея на марципана, крепостта Вишеград);
• разходка с кораб по река Дунав с парче торта, чаша шампанско и виенски валсове (1 час) - 15 евро;
• лични разходи.

Програма

1 ден - Отпътуване от София в 06:30ч от Руски паметник по маршрут София - ГКПП Калотина - Белград - Нови сад. Кратка спирка в Нови Сад - втори по големина в Сърбия и център на областта Войводина. Най-впечатляващото място в града е Петроварадинската крепост. През 1868г българският възрожденец Любен Каравелов живее в Нови Сад. Тук той печата повестта си "Йе ли крива судбина?" ("Крива ли е съдбата?"). През май същата година той е арестуван и обвинен в съучастничество в убийството на сръбския княз - Михайло Обренович, вследствие на което лежи в Петроварадинската крепост. Разглеждане на крепостта и свободно време в центъра на града до 16:00ч Отпътуване към Суботица. Преминамане на границата. Пристигане в Будапеща около 21:00ч. Настаняване в хотел 2* или 3*. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

2 ден - Закуска. По желание и с доплащане: в 09:00ч отпътуване от хотела за Естергом - първата столица на унгарските крале, католически и духовен център, където се намира най-голямата катедрала в Унгария. Разглеждане на катедралата. Възможност за разходка до Словакия. В 11:30ч отпътуване за Вишеград - някогашната лятна резиденция на унгарските крале. От 12:00ч до 13:30ч разглеждане на Крепостта от XIII век, откъдето се открива и прекрасна панорама на най-големия завой на река Дунав по цялото й течение.

Възможност за обяд в местно заведение във Вишеград. Отпътуване за Сентендре - етнографски музей на открито със запазена атмосфера от 18в и барокова архитектура. Малки улички с изящни кафенета, магазини за сувенири и интересни музеи, най-известният от тях е Музеят на марципана. Възможност за вечеря в Сентендре. Връщане в хотела вечерта. Нощувка.

Важно: желаещите да останат в Будапеща имат свободна програма за целия ден. Разходка по ул. Ваци и посещение на музеи по избор. Посещение на минералната баня с басейн и пр.

3 ден - Закуска. Отпътуване от хотела в 09:00ч. В 09:30ч начало на панорамна туристическа обиколка на града с екскурзовод на български език: мостовете на р. Дунав, Острова на Маргарита, Парламента, Музеят на изящните изкуства, Площада на героите, Рибарските кули, Кралския дворец, Катедралата "Св. Стефан". Свободно време за разходка в Будапеща. По желание и с доплащане: в 20:00ч разходка с кораб по река Дунав, музика (виенски валсове), парче торта и чаша шампанско. Връщане в хотела около 22:00ч. Нощувка.

4 ден - Закуска. Напускане на хотела в 08:30ч. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта на пл. "Руски паметник".

Коментари по офертата

Няма коментари за тази оферта.

Трябва да влезете с потребителско име и парола, за да можете да оставите коментар.