Оферта от

За Гергьовден в Македония! Екскурзия до Струга, Охрид и Скопие с 2 нощувки със закуски и вечери, плюс транспорт, от Селена Тур

Цена: 50.00 лв.
Реална цена: 147.00 лв.
Спестявате: 97.00 лв.
000000
Подарете си една вълнуваща екскурзия до съседна Македония за Гергьовден! Селена Турще ви отведе до най-интересните градчета, ще ви запознае с местната култура и ще ви предостави възможността да бъдете омаяни от красотата на Охридското езеро!

Екскурзия до Струга, Охрид и Скопие на 5 - 7 Май: 2 нощувки със закуски и вечери, плюс транспорт - за 147лв на човек.


Офертата включва:
• Транспорт от София с лицензиран и категоризиран автобус;
• 2 нощувки със закуски и вечери, една от които с жива музика (на тристепенно меню, без включени напитки) в хотел Коцарев**+ в Охрид;
• Посещение на Струга, манастира "Св. Богородица"и столицата Скопие;
• Медицинска застраховка;
• Водач - екскурзовод от туристическата агенция по време на пътуването.

Офертата не включва:
• Обиколка на Охридското езеро в Македония и Албания с местен екскурзовод - 15 евро (при минимум 20 туристи);
• Входни такси за посещаваните обекти - около 8лв;
• Разходи от личен характер.

Програма на пътуването:

1 Ден
Отпътуване от София (Руски паметник) в 07:30ч по посока ГКПП Гюешево - Скопие - Струга. Пристигане в Струга около 15:00ч. Разглеждане на манастира "Света Богородица - скален манастир от 14в, с уникална фреска, изобразяваща Св. Кирил Философ и Св. Климент Охридски, обърнати един към друг. Кратка разходка. Връщане в Струга - по Старата чаршия, къщата на братя Мила­динови, паметника на "Стружката мома", мостовете на река Църни Дрин, "изтичането"на Охридкото езеро. Настаняване в хотел Коцарев**+ в района на Охрид. Вечеря. Нощувка.

2 Ден
Закуска. По желание: пълна автобусна обиколка на Охридското езеро с местен екскурзовод: през граничния пункт Кяфасан (Албания), селото Лин, където през 1967г на хълма Свети Атанасий на билото на Линския полуостров е открита старохристиянска базилика от 4-5в с много добре запазени мозайки. Тя е културен паметник на Албания от 1973г. В селото има и разрушена византийска църква - културен паметник от 1973г. Продължава се покрай езерото до град Поградец - кратка разходка и посещение на забележителностите и вилата на Енвер Ходжа, минаване през граничния пункт Свети Наум, посещение на манастира "Св. Наум" - разположен на югоизточния бряг на Охридското езеро, в непосредствена близост до границата с Албания и на 30км южно от Охрид. Построен през 893 - 900г от Наум, най-младия от първите ученици на Кирил и Методий, със съдействието на българските владетели Борис и Симеон. След като прекратява учителската си дейност, през 900г Наум Охридски се оттегля в този манастир. След смъртта му на 23 Декември 910г манастирската църква, първоначално носеща името "Свети Архангели", започва да бъде наричана на неговото име. В нея се съхраняват и мощите му.

Връщане в Старата част на Охрид около 16:00ч. Свободно време за разходка покрай църквите, Античния театър, Самуиловата кре­пост, къщата-музей "Робеви". Връщане в хотела около 19:30ч. Вечеря с жива музика. Нощувка.

3 Ден
Закуска. Отпътуване за България. Кратка спирка в столицата на република Ма­кедония - Скопие. Разглеждане на Старата чаршия, църквата "Св. Спас" - гроба на Гоце Делчев, новите паметници и сгради покрай река Вардар. Отпътуване около 14:30ч за София. Пристигане в София, на Руски паметник, около 20:30ч.

Коментари по офертата

Няма коментари за тази оферта.

Трябва да влезете с потребителско име и парола, за да можете да оставите коментар.