Оферта от

Оперетата "Цигански барон"от Йохан Щраус - на 19 Април в НМТ "Стефан Македонски"

Цена: 10.00 лв.
Реална цена: 20.00 лв.
Спестявате: 10.00 лв.
000000
Насладете се на една от прекрасните оперети на Йохан Щраус в НМТ "Стефан Македонски"! Музиката е завладяваща, а сюжетът - приказен, вплел легенди за съдбовна предопределеност и тайни съкровища, за изпепеляваща любов и вярност, за победата на красотата и истината!

Оперетата "Цигански барон"на 19 Април от 19:00ч - за 10лв, вместо за 20лв.


Повече за спектакъла:

Оперета от Йохан Щраус

Участват: Валентина Корчакова, Пеньо Пирозов, Олга Динова, Христо Сарафов, Зорница Дамянова, Тодор Велков, Юлия Маринова, Денко Проданов, Венцислав Динов, Димитър Павлов, Сердикий Попов

Оркестър, хор и балет и на Музикален театър
Режисьор - Юлия Маринова
Музикален ръководител и диригент - Игор Богданов
Сценография и костюми - Евгения Раева
Хореограф постановчик - Катя Богданова
Хормайстор - Людмил Горчев

"Цигански барон"е една от прекрасните оперети на Йохан Щраус. Музиката е блестяща, завладяваща, комична и наситена с много лирика и красота. Щраус създава най-бляскавата си оперета, вдъхновен от патриотизма на своите съграждани. Сюжетът е приказен и красив като музиката, вплел легенди за съдбовна предопределеност и тайни съкровища, за изпепеляваща любов и вярност, за победата на красотата и истината.

Ариите и дуетите преминават в ансамбли и финали, силни със своята драматургия. Има много хорове с цигански и унгарски ритми. Оперетата получава своята завършеност с големи балетни платна: унгарски чардаш, цигански танци и Кайзер валс. Тя присъства в репертоара на големите европейски театри и е винаги желана от публиката на Музикалния театър. Прочутият "Валс на съкровището", дуетът "Кой ни венча"и великолепният хусарски марш за винаги ще останат в световната музикална съкровищница.

Коментари по офертата

Няма коментари за тази оферта.

Трябва да влезете с потребителско име и парола, за да можете да оставите коментар.