Оферта от

Пълна смяна на масло на автоматична скоростна кутия на автомобил, от Автосервиз Слатина

Цена: 120.00 лв.
Реална цена: 240.00 лв.
Спестявате: 120.00 лв.
000000
В сервизите стандартно сменят маслото на скоростната кутия чрез ръчно източване, при което се изпомпва до 40-50% от маслото. Но Автосервиз Слатинаразполага с машина с цифрово управление за пълна смяна на маслото - грабни ваучер за 50% отстъпка!

• Изпомпване и зареждане на масло в автоматична скоростна кутия на автомобил - за 120лв, вместо за 240лв;
• Изпомпване и зареждане на масло в автоматична скоростна кутия на автомобил, плюс промиване на скоростната кутия - за 144лв, вместо за 288лв;
• Изпомпване и зареждане на масло в автоматична скоростна кутия на атомобил, плюс промиване на скоростната кутията и прибавяне на добавка за нея - за 168лв, вместо за 336лв.


Подробно за услугата:

Автоматичната скоростна кутия е вторият най-скъп и технологично напреднал компонент във вашия автомобил след двигателя. Не отлагайте смяната на маслото и филтъра на автоматичната трансмисия, за да избегнете сериозните последствия и скъпи ремонти.

Основна практика в сервизите при смяната на масло на автоматичната скоростна кутия (АСК) е стандартното, ръчно източване на маслото. При което се източва едва до 40-50% от маслото на АСК, тъй като е технически невъзможно да се източи маслото от турбината, тръбопроводите и радиатора на автоматика. По този начин ново добавеното масло много бързо се зацапва, вследствие на което ефектът от смяната е незадоволителен.

Автосервиз Слатина разполага с една от най-добрите на пазара машини за смяна на маслото на автоматичната трансмисия. Изцяло автоматизирана машина с цифрово управление за пълна смяна на маслото на всички модели автоматични скоростни кутии. 100% смяна на маслото - в самата трансмисия, в турбината (преобразувател на въртящ момент) и в охладителната система (радиатор-охладител и маркучи). С това съоръжение се извършват и други услуги - частична смяна на маслото в трансмисията (опресняване), промивка на скоростната кутия и прибавяне на добавки, които допълнително повишават ефективността от смяната и подобряват работата и живота на трансмисията.

В какво се изразява самия процес на смяната на маслото?
Чрез машината се изсмукват 100% от старото масло от АСК, след което под налягане машината вкарва ново масло през охладителя в АСК. Преди самата смяна на маслото е желателно системата да се промие с добавка. Машината има специален цикъл за промивка на АСК. По време на този цикъл се превключват всички предавки, за да може промиващата добавка да промие всички части.

Изследване на Асоциацията на сервизите ремонтиращи АСК показва, че около 90% от повредите, са в следствие на прегряване на маслото, което с километрите губи свойствата си, което води до по-бързо износване и дефектиране на частите на АСК.

Aко не желаете да имате скъпо струващи проблеми с АСК в бъдеще, е препоръчително редовното и качествено обслужване на АСК на всеки 50 000км. По този начин, си гарантирате:
• По-дълъг живот и оптимална работа на АСК;
• Ще спестите скъпи ремонти по кутията;
• Ще се намали разхода ви на гориво.

Машината за смяна на масло разполага с програма, чрез която се
проверява най-подходящия вид масло за съответния автомобил според вида на АСК.

Коментари по офертата

Няма коментари за тази оферта.

Трябва да влезете с потребителско име и парола, за да можете да оставите коментар.